Krise i storbank - aksjen opp

Citigroup er i fullstendig krise. Flere hundre milliarder i tap, tusenvis av ansatte blir sparket, men aksjen gikk likevel opp på Wall Street på fredag.

Foto: Scanpix Scanpix / Scanpix
Børs

Her er de stygge tallene som burde gjøre Citigroupaksjonærer nervøse:Tap: 200 milliarder kronerAnsatte allerede sparket: 6000Ansatte som må gå: 25.000Kapitalbehov: 125 milliarder kronerSelskapet meldte om rekordtap for andre kvartal på rad, og måtte skrive av totalt 75 milliarder kroner og notere et nettoresultat på minus 25,75 milliarder kroner.Det verste bak dem- Jeg tror at det verste for det meste er lagt bak oss, uttalte Malcolm Polley igår til nyhetsbyrået Bloomberg, ifølge Dagens NæringslivSelskapet har sendt signaler om at de ønsker å kutte kostnader med 20 prosent.Citigroup sluttet opp 4,49 prosent til 25,11 dollar i fredagens handel. Det siste årets høyeste notering for selskapet var på 55,55 dollar aksjen.

Nyheter
Næringsliv