Oslo Børs åpner rett opp

Hovedindeksen på Oslo Børs har fått en flott start på dagen. Stiger rundt én prosent. CanArgo og RCCL er blant vinnerne (oppdatert 09.25).

Børs

Klokken 09.11 står hovedindeksen på Oslo Børs i 455,10 poeng etter en oppgang på 1,3 prosent. Oppgangen kommer i kjølvannet av oppgang på Wall Street i går og i Tokyo i dag.Siste: De siste minuttene har indeksen mistet litt høyde, og klokken 09.20 står den i 453,15 etter en oppgang på 0,9 prosent.Blant tungvekterne er RCCL i siget, og korrigerer opp 4,6 prosent etter det kraftige fallet i går. Det samme gjør CanArgo, som stiger 7,7 prosent til 1,11 kroner. Bare én aksje stiger mer, og det er Kitron med en oppgang på 13,3 prosent.Børsoppgangen skjer på bred front, og blant de 21 mest omsatte aksjene er det bare to som faller. Orkla og Aker Solutions er ned hhv. 1,65 (1,10 kroner) 1,2 prosent. Førstnevnte går ex. utbytte på 2,25 kroner aksjen i dag, så dermed er den i realiteten opp.Blant vinnerne trekker vi frem Telenor og Storebrand, som er opp hhv. 2,4 og tre prosent, mens Tandberg stiger 2,8 prosent.REC, Prosafe, Frontline, Seadrill, DnB Nor, Acergy, Norske Skog, Acta og Schibsted er opp 1-2 prosent. Marine Harvest steg i går på høyere laksepriser, og fortsetter trenden i dag. Oppturen så langt er på 2,1 prosent.Flere selskaper har lagt frem tall i dag, og Tandberg Data markerer seg mest blant "tallslipperne" med minus 4,76 prosent. Bare ABG Sundal Collier faller mer. Denne aksjen er ned 15,2 prosent etter at meglerhuset la frem svake tall i går.Oljeprisen falt kraftig i går kveld, og fortsetter den nedadgående trenden fredag, om enn i mindre grad. Brent for levering i juni handles nå for 114,24 dollar fatet, ned til cent i dagens handel. StatoilHydro er opp 0,57 prosent til 176,50 kroner.Det er så langt omsatt verdipapirer for 1,7 milliarder kroner på Oslo Børs.Se også dagens Økonominyheter med Trygve Hegnar på web-TV.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.

Nyheter
Børs