Posisjonering i valutamarkedet

Markedsaktører posisjonerer seg for en mer haukete amerikansk sentralbank, fastslår meglerhus. Slik går valutamarkedet.

Foto: Scanpix
Børs

Gårsdagen var preget av en generell dollarstyrkelse, fastslår DnB NOR Markets i dagens morgenrapport. Meglerhuset mener dette kan skyldes forventninger om at rentebunnen i denne omgang snart kan være nådd og at markedsaktører posisjonerer seg for en mer haukete amerikansk sentralbank på pressemeldingen i etterkant av rentemøtet i kveld.- Svake tall for amerikansk forbrukertillit bidro til å dempe dollarstyrkelsen noe, fastslås det.- Pund sterling svekket seg i går. Fallet skyldes blant annet svake tall for varehandelen, hvilket kan indikere svakere etterspørsel hos forbrukerne. Sentralbankssjef Mervin King bidro også til pundsvekkelsen, skriver meglerhuset.De siste krysningene EURNOK: 8,00 USDNOK 5,13 EURUSD 1,5580 GBPNOK 10,09Følg valutamarkedet live her.

Nyheter
Næringsliv