Mange av de viktigeste indeksene rundt om på verdens børser har gitt sterke kjøpssignal, eller kan være i ferd med å gjøre det.Dow Jones indeksen i New York har snudd opp og etablert en omvendt-hode skulder. Bruddet på halslinjen er gitt og indeksen er nå i ferd med å bryte topplinjen i den fallende trenden. Dette gir på litt sikt signal om at indeksen igjen kan stige mot toppen i den lange stigende hovedtrenden. S&P 500 indeksen i New York er i en tilsvarende situasjon. Omvendt holde-skulder der halslinjen er brutt. Topplinjen i den fallende trenden testes nå, og ved brudd signaliseres videre oppgang til de angitte motstandsnivåene. FTSE100 i London er i samme situasjon som de to nevnte. Den fallende trenden er i ferd med å bli brutt og da vil det være duket for videre oppgang også her. DAX-indeksen i Frankfurt er ikke helt lik de øvrige, men også her ligner det på en omvendt hode-skulder, med første tekniske motstand på 7.000-nivået. CAC40-indeksen i Paris har også satt en omvendt hode-skulder, der halslinjen er i ferd med å bli brutt. Det er et sterkt kjøpssignal. De tekniske motstandsnivåene er markert i chartet. Topix-indeksen i Tokyo er også i ferd med å sette en vendepunktsformasjon, og indeksen tester nå teknisk motstand og topplinjen i den fallende trenden. Brudd opp vil være sterke kjøpssignal. Hang Seng i Hong Kong har også satt en omvendt hode-skulder og brutt den fallende motstandslinjen. Strait Times i Singapore har også brutt den fallende motstandslinjen som er satt siden oktober 2007. Også her er det i ferd med å settes en omvendt hode-skulder. Bruddet på halslinjen gjenstår, men med det vil det også her være duket for videre oppgang. Bovespa i Rio er også i ferd med å gjøre seg ferdig med konsolideringen. Også her settes det en omvendt hode-skulder formasjon, og ved brudd på halslinjen/motstandslinjen på 65790, signaliseres videre oppgang i den stigende hovedtrenden.