I forrige uke dukket den gigantiske stiftelsen Bill and Melinda Gates Foundation opp på listen over de største aksjonærene i det kriserammede skogkonsernet Norske Skog.Stiftelsen stod sist mandag oppført med 1.494.800 Norske Skog-aksjer, noe som gav den en eierandel på 0,79 prosent. Dette ifølge VPS-selskapet Manamind. Men allerede nå er "eventyret" over.For allerede i dag, mandag 28. april, er det ingen spor av Gates-stiftelsen på Manaminds ukentlige oppdatering. Aksjonærlistene har dog et to til tre dagers etterslep.Stiftelsen har ikke nødvendigvis solgt seg ut av Norske Skog. I forbindelse med generalforsamlinger står utenlandske institusjonelle investorer, som vanligvis eier aksjer gjennom forvalterkonti i storbankene eller avanserte derivatkonstruksjoner, frem på vanlig måte for å kunne stemme, skriver E24.Norske Skog-aksjen omsettes klokken 14.20 i ettermiddag for 24,95 kroner, opp 0,20 prosent.