Analytiker om frykt, boble og krakk

Analytikerne i Orion Securities snakker om frykt, boble og muligheten for et krakk.

Børs

I dagens morgenrapport fra Orion Securities kommenterer analytikeren utviklingen i aksjemarkedet.- De toneangivende utenlandske børsene er fanget i kryssilden mellom frykt for resesjon på den ene siden og lave renter og lite krevende inntjeningsmultipler på den annen. Dette har resultert i et volatilt, men retningløst marked de siste månedene, sier analytikeren.- Vi heller også mot et positivt syn på vår hjemlige oljesmurte børs. Oslo Børs trenger ikke en videre oppgang i oljeprisen for å stige. Det holder at oljeprisen holder seg høy. Dette tilkjennegis blant annet av en forward P/E rundt 7 i StatoilHydro om dagens priskurve i oljemarkedet legges til grunn, sier analytikeren.- Hovedrisikoen er at oppgangen i oljeprisen er en boble. Får vi et skarpt oljefall, vil hovedindeksen rammes, mens samtidig vil utenlandske børser stige, og dette vil dra med seg det store flertallet av ikke-oljerelaterte aksjer. Selv om flere eksperter som George Soros frykter et oljepriskrakk, er ikke vi like overbevist, avslutter analytikeren.

Nyheter
Børs