- Bytt bort aksjene

Det sier investeringsrådgiver, som også har tro på de kinesiske børsene.

Foto: iStockPhoto
Børs

- Inflasjon er et stigende problem i Kina som alle andre steder. Men som Fidelity Investments meget dyktige forvalter Alexander Scurlock sier: "Veksten i Kina er en strukturell trend", sier investeringsrådgiver og partner Peter Michelet i Oslo Finans. Fidelity er en av fondsleverandørene til det lille meglerhuset.- Vi mener at en portefølje bør inneholde en eksponering mot Kina, slår Michelet fast. Han understreker at landets børs er blitt ganske dyr, og at investeringer i private equity-fond foretrekkes.- Forvalteren av Procorp Pre China Private Equity-fondet som vi leverer i samarbeid med Procorp, fikk nylig tilbud å selge til tre ganger investert kapital, men han ser ytterligere oppside i fondet.Tysk eiendomMichelet har også tro på investeringer i tysk eiendom.- Den beste beskyttelsen mot inflasjon har tradisjonelt vært eiendom. I Tyskland har prisene holdt seg lave i perioder der det har steget i områdene rundt, og det er derfor begrenset nedside. I samarbeid med Procorp investeres rundt 8 milliarder kroner i tysk eiendom fordelt på tre områder: Frankfurt, Dresden og Leipzig.Men, sier Michelet, en komplett portefølje bør inneholde en miks av ulike ingredienser.- Det viktigste nå slik vi ser det er å ta ned risikoen. Da bør man øke rentebiten og redusere aksjebiten.

Nyheter
Næringsliv