Kitron ASA har inngått en fornyet produksjonsavtale

Kitron ASA har gjennom datterselskapet Kitron AB i Karlskoga, Sverige inngått en fornyet produksjonsavtale.

Foto: HegnarOnline
Børs

Produksjonsavtale er på ytterligere fem år med Gambro BCT Inc. (GBCT) i Denver, Colorado. Avtalen gjelder en videreføring av produksjonen av blodsentrifugen OrbiSac samt reservedeler. Kontraktsverdien er beregnet til circa 50 millioner svenske kroner, skriver selskapet i en pressemelding mandag.Blodsentrifugen OrbiSac benyttes til å skille ut blodplater fra blodgiveres blod. Blodplatene bidrar til å bremse sterke blødninger og blir blant annet benyttet i visse former for kreftbehandling.- GBCT har vært veldig fornøyd med Kitron som leverandør av svært avansert medisinsk teknisk utstyr. Spesielt med hensyn til Kitrons produksjonsfleksibilitet, kvaltitetssystemer og ikke minst kvaliteten på det ferdige produktet som er viktig for våre sluttbrukere" sier Rob Hempelman, GBCT Equipment Support Manager.- Den tilliten som GBCT viser Kitron ved å fornye kontrakten med selskapet viser at vi har lykkes i satsningen på produksjon av komplekse produkter i vårt segment medisinsk teknisk utstyr. Vi er stolte over å kunne bidra med vår kompetanse innen utvikling, produksjon og vedlikehold for å bringe et produkt med et så respektert varemerke som GBCT ut i markedet, sier Johannes Lind som er daglig leder for Kitron i Sverige.

Nyheter
Næringsliv