- Oslo Børs kan falle mye

Trader og rådgiver ser lav vekst fremover, og tror Oslo Børs kan få lei utvikling

Børs

- Sats på europeiske eksportselskaper og redusér investeringer i eiendom og i råvarer.Det er den klare talen fra trader og rådgiver Svein Haga, som spår at råvarebørsene - inkludert Oslo - kan komme til å falle mye i tiden som kommer.- Men det sagt: Jeg tror ikke på noen katastrofal utvikling. Det vil føles som resesjonslignende tilstander, selv om det teknisk sett ikke trenger å være det. Det blir ikke noen V-formet oppgang. Eiendomsmarkedene kommer til å være svake lenge, både bolig og næring, sier Haga i dagens utgave av Finansavisen, og viser til at situasjonen for europeiske banker ikke er bedre enn for amerikanske.- Bankene i USA har tapt 166 milliarder dollar på subprime og hentet 141 milliarder i ny kapital. Europeiske banker har tapt 200 milliarder, men bare hentet 125 milliarder, sier HagaTraderen tror aksjemarkedet fortsatt legger til grunn et for positivt scenario og en for rask oppgang i verdensøkonomien, og de såkalte råvarebørsene har han liten tro på.- Mange av råvarelandene har fått en så mye sterkere valuta at innenlandsøkonomien har stanset helt opp. Det er tendenser til dette i Canada, så vel som i Norge, New Zealand og Australia. Råvarebørsene er blant dem som kan falle mye, og det gjelder Oslo også, sier Haga.

Nyheter
Næringsliv