Prøver å snakke opp Norske Skog-aksjen

- De bokførte verdiene er langt over dagens aksjekurs, sier Norske Skog-sjef Christian Rynning-Tønnesen.

Scanpix / Scanpix
Børs

Tidligere i dag kunne vi lese at Norske Skog har inngått en avtale om å selge det heleide datterselskapet Norske Skog Korea Co. Ltd. for 4,3 milliarder kroner. Ledelsen ønsker med dette å redusere den skyhøye gjelden.Konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen sier til TDN Finans at presset på selskapet langt på vei er borte etter salget av fabrikkene i Sør-Korea. Han understreker samtidig at de gjenværende bokførte verdiene i Norske Skog er vesentlig over dagens aksjekurs.- Det blir opp til aksjemarkedet å vurdere verdien på resten av fabrikkene i selskapet, men de bokførte verdiene er langt over dagens aksjekurs på resten av selskapet, sier Rynning-Tønnesen til TDN Finans.Nyheten om salget i Sør-Korea blir godt mottatt på Oslo Børs. I skrivende stund omsettes aksjen for 28 kroner, opp 23,35 prosent.

Nyheter
Børs