StatoilHydro holder tilbake for en fallende Oslo Børs

Nyheter rundt Norges største aksje trekker opp en ellers treg Oslo Børs. En velkjent oljeknøtt er langt opp på taperlista.

Foto: iStockPhoto / Scanpix / HegnarOnline
Børs

Hovedindeksen står nå ned 0,53 prosent - 2,68 poeng til 489,53 poeng. Indeksen blir kraftig trukket i riktig retning av en sterk StatoilHydro, som stiger nære to prosent på nyheter om at staten handler StatoilHydro-aksjer, samt en rekordprising på oljen over helga.StatoilHydroRegjeringen har kjøpt flere aksjer i StatoilHydro, melder Reuters. - Jeg kan bekrefte at staten har kjøpt aksjer, sier talskvinne Unni Claussen i Oljedepartementet. Staten har en langsiktig plan om å øke eierandelen i StatoilHydro fra 62,5 til 67 prosent.Vinnere og tapere Eitzen Maritime stiger hele 13,94 prosent i dag, da selskapet kjøpte Seven Seas Shipchandlers i Dubai for 115 millioner dollar, noe som tilsvarer 578 millioner kroner. Oppkjøpet vil bli finansiert ved en aksjeemisjon, selgerkreditt og bankfinansiering.Kverneland stiger 7,69 prosent på minimalt volum, mens SCAN Geophysical stiger 6 prosent.Dolphin Interconnect faller tilbake 7,6 prosent på minivolum, mens PGS og CanArgo faller henholdsvis 7,02 og 5,99 prosent.PGS melder i dag om en svakere produktivitet på sine skip i mai og tidlig i juni enn planlagt. Resultatguidingen for 2008 kuttes. Det spås en inntektsvekst i marin kontraktsseismikk på 75 prosent og en tilhørende driftsmargin på om lag 50 prosent. Tidligere har selskapet guidet en inntektsvekst på "over 70 prosent" og en EBIT-margin på "noe under 55 prosent", melder Reuters.De store blør Foruten StatoilHydro faller det meste av de mest omsatte aksjene på børsen. Etter meldingen er det mye salg av PGS, som er Norges nest mest omsatte aksje som følge av meldingen, mens Yara er ned 1,33 prosent. Telenor faller 1,63 prosent, mulig påvirket av spekulasjoner rundt TeliaSonera og France Telecom, mens REC og DnB NOR faller, henholdsvis 0,18 prosent og 1,24 prosent.Marine Harvest er ned 4,18 prosent, da DnB NOR Markets nedgraderer Marine Harvest og Marine Farms fra hold til selg.Oljen Et fat nordsjøolje med levering i juli omsettes for 135,58 dollar fatet.Verdipapirer for 3,69 milliarder kroner har sålangt skiftet eier på Oslo Børs.Se også dagens Økonominyheter med Trygve Hegnar på web-TV.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.

Nyheter
Næringsliv