Sterk spurt i Tokyo

Kredittfrykten er tilbake på overflaten, og de fleste Asia-børsene faller fredag. Men i Tokyo pekte pilene opp (oppdatert).

Foto: iStockPhoto
Børs

De fleste asiatiske børser faller fredag, og frykten for kredittmarkedene er tilbake på overflaten etter at UBS nedgraderte det australske meglerhuset Babcock & Brown. I tillegg til finans er shipping en annen sektor som faller tilbake.Samsung Electronics stiger etter at Macquarie Group sier selskapet kan komme til å starte tilbakejøp av egne aksjer.- Du vil ikke kjøpe finansaksjer nå og bli rammet av dårlige nyheter, sier Daphne Roth hos Singapore-avdelingen av ABN Amro Private Bank til Bloomberg.I Shanghai er CSI 300-indeksen ned 1,7 prosent, mens Hang Seng faller 0,75 prosent. I Tokyo er Topix ned 0,05 prosent, mens Nikkei stiger 0,15 prosent.Siste: Situasjonen bedret seg for Tokyo-børsen frem mot stengetid. Eksportører som Sony avanserte på en svakere yen. Nikkei og Topix sluttet begge opp 0,6 prosent.Følg utviklingen her. Slik gikk det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Slik gikk det i New York i går Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.

Nyheter
Børs