Telenor og Sevan løfter børsen

Oslo Børs stiger onsdag, drevet av aksjer som Telenor og Sevan Marine. Analytikere mener det er lite sannsynlig at Telenor vil by på TeliaSonera.

Børs

Det er ikke den mest spennende dagen på Oslo Børs i dag. Ved lunsjtider er hovedindeksen opp 0,5 prosent til 485,07 poeng. Ellers i Europa er bildet blandet, men oppgang i land som Tyskland, Storbritannia, Frankrike og Nederland, men fall i Belgia, Hellas, Sveits og ItaliaOljeprisen har vært meget volatil i løpet av den siste uken. Nå ser prisen ut til å være på vei oppover igjen. Brent juli-olje går for 132,77 dollar fatet, opp 1,3 prosent. StatoilHydro står i pluss 0,9 prosent til 195 kroner.Telenor stiger 2,4 prosent til 106 kroner. Analytikere Dagens it og TDN Finans har vært i kontakt med er enstemmige om at det er lite sannsynlig at Telenor vil by på TeliaSonera.- Jeg tror det er usannsynlig. De følger nok nøye med på hva som skjer og de regner på det, men jeg tror ikke det vil komme noe bud, sier analytiker Ole Jørgen Rød i First Securities til TDN Finans.France Telecom er forberedt på en budstrid med Telenor for TeliaSonera, og har lagt planer for hvordan et motbud skal møtes, skriver Financial Times i dag.Sevan Marine stiger 3,9 prosent til 72,75 kroner til tross for at selskapet har hentet inn 1,2 milliarder kroner til kurs 68 kroner. Morgan Stanley har oppjustert sitt kursmål på aksjen fra 95 til 105 kroner.Rem Offshore topper vinnerlisten med en oppgang på 16,4 prosent til 64 kroner på syltynt volum (600 aksjer). Ordreboken vitner om stor spread. Det ligger kjøpere på inntil 64 kroner, mens selgerne vil ha minst 73,50 kroner. I dag ble det kjent at Åge Remøy vil selge seg ned til en eierandel på under 40 prosent i Rem Offshore, for å slippe å måtte by på selskapet.Frontline, som steg pent i går, er ned 1,2 prosent til 325 kroner. REC, Yara og Acergy er også negative. Northern Logistic Property er verst med minus 8,2 prosent til 34,90 kroner.Foreløpig er det omsatt verdipapirer for 5,1 milliarder kroner.Se også dagens Økonominyheter med Trygve Hegnar på web-TV.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.

Nyheter
Børs