Usikker start på Oslo Børs

Med en oljepris som har hoppet noen dollar siden stengetid i går, og store fall i både Asia og USA var det "mixed signals" til markedet i Oslo. Oslo Børs åpner forvirret og ned. (Oppdatert 09:20)

Foto: iStockPhoto / Scanpix / HegnarOnline
Børs

Hovedindeksen på Oslo Børs er jevn, og er i skrivende stund ned 0,49 prosent til 489,48 poeng. Investorene er tydelig preget av de forvirrende signalene med fall i både USA og Asia (Kina falt nesten fire prosent), mens oljeprisen stiger flere dollar.Vinnere og tapereRepant stiger 7,19 prosent.Norske Skog faller 4,43 prosent, etter at selskapet ble nedjustert av UBS.BW Offshore har hatt mange gode nyheter torsdagen. Blant annet en stor kontrakt, samt kjøpsanbefalinger som sender aksjen opp, nå opp 1,69 prosent.Funcom faller 6,42 prosent etter at det i går ble klart at Northzone selger seg ned i Funcom med fire millioner aksjer.Norse Energy faller 6,67 prosent etter at det ble klart at selskapet har boret en tørr brønn i partnerskap med Petrobras.De storeMens StatoilHydro åpner rett opp - 0,76 prosent, så faller Yara 1,62 prosent. Telenor-aksjen stiger 0,72 prosent.AsiaDet har vært en horribel handelsdag i Asia, hvor så godt som alle indeksene og markedene har falt. Verst gikk det utover CSI 300 i Shanghai som faller tilbake 3,65 prosent. I Hong Kong faller Hang Seng "kun" 1,85 prosent, mens Nikkei 225 faller 2,46 prosent.Oljen Et fat nordsjøolje med levering i august omsettes i skrivende stund for 136,07 dollar fatet - opp fra 133,94 dollar ved stengetid på Oslo Børs i går.Råoljelagrene falt med 1,2 millioner fat i forrige uke, 2/3 så stort trekk som analytikerne ventet. Bensinlagrene falt like mye, men var ventet å stige med 0,9 millioner fat. Destillatlagrene steg mer enn ventet."Råoljelagrene holder seg lave, men det er bra før Saudi-møtet av produsenter og konsumenter denne helgen. Det øker sjansen for at saudi-araberne vil sende mer olje i markedet", skriver James Williams i WTRG Economics ifølge TDN Finans i en rapport.En annen faktor som kan ha sendt prisen oppover er uttalelser fra USAs president George W. Bush om at han ikke venter løfter om et høyere oljetilbud fra oljetoppmøtet Saudi-Arabia til helgen.Se også dagens Økonominyheter med Trygve Hegnar på web-TV.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.

Nyheter
Næringsliv