4 aksjetips for dårlige tider

Håkon Persen Søderstrøm i Danske Capital spår Oslo Børs ned i 300, men har forsatt klare anbefalinger å komme med.

1

- Frem til juni hadde verdensindeksen falt 20 prosent, mens Oslo Børs hadde falt 5 prosent. Det henger sammen med råvareprisene, sier aksjesjef Håkon Persen Søderstrøm i Danske Capital til Finansavisen.På tross av den fenomenale oppgangen i råvare- og matprisene, mener PErsen at det gigantiske fallet vi så denne uken i både Yara og Norsk Hydro gjerne kan gjenta seg, og mener aksjene har store nedsider.- Jeg legger ikke skjul på at jeg mener det har vært større nedsiden enn oppside i råvarer, og at jeg har hatt undervekt i råvarer. Det har ikke vært riktig de siste to-tre månedene, råvarene har jo bare dundret av gårde. Men jeg tror ikke du skal fortsatt vekst i råvareprisene når du får en avmatning i verdensøkonomien. Snakk om rentehevinger fra sentralbankene er heller ikke gunstig for aksjemarkedet, sier han.Med sitt deprimerte markedssyn, anbefaler han følgende aksjer:- Kongsberg Gruppen- Hafslund- Telenor- DnB NOR