Aksjonærer sikrer gevinst etter fantastisk kurshopp

Gevinstsikring, elendig ordreinngang, millionordre og store aksjesalg preger dagens handel på Oslo Børs. Slik ser det ut ved lunsjtider.

I dag peker pilen ned på Oslo Børs. Ved lunsjtider har hovedindeksen falt 0,70 prosent og står dermed i 460,18 poeng. Det er så langt omsatt aksjer for 2,8 milliarder kroner.Prisen på et fat Nordsjøolje, med levering i august, har gått opp 1,49 prosent og står nå i 141,91 dollar.BWG Homes ASA hadde i juni en samlet netto ordreinngang på 260,1 millioner kroner, mot 372,0 millioner kroner i juni 2007. Netto ordreinngang i juni for segment Norge var 133,0 millioner kroner, mot 132,5 millioner kroner på samme tid i fjor. Nyheten bidrar til å senke aksjen 7,61 prosent på Oslo Børs.I går ble det kjent at Simtronics har mottatt en ordre på nitrogengeneratorer til Cascade- og Chinook-prosjektene i Brasil. Ordren har en samlet verdi på 3,2 millioner kroner. I dag kan vi lese at Simtronics har sikret seg en kontrakt verdt 4,8 millioner kroner med Groveley Detection Ltd i Storbritannia. Nyheten løfter Simtronics-aksjen 2,63 prosent.I går fortalte ledelsen i Funcom at inntektene i andre kvartal 2008 lander på 11-12 millioner dollar, med et underskudd på EBIT-nivå tilsvarende 5,5-6,5 millioner dollar. Selskapet har forøvrig solgt mer enn 700.000 utgaver av storsatsingen Age of Conan.Orion Securities brukte mandagen til å sende ut en ny kjøpsanbefaling på Funcom-aksjen, med et kursmål på 56 kroner aksjen. På mandag steg Funcom-aksjen med hele 23,23 prosent. I dag er det derimot tid for gevinstsikring, og aksjen faller tilbake 5,76 prosent.Av de store selskapene er det REC og Orkla som straffes hardest med kursfall på henholdsvis 2,27 prosent og 1,83 prosent.Det er heller ingen god dag for DNO som faller tilbake 4,99 prosent. I går kunne vi lese at administrerende direktør Helge Eide og visestyreformann Trygve Bruvik har solgt henholdsvis 800.000 og 500.000 DNO-aksjer til en kurs på 10,967 kroner stykket.Mer om det som skjer på Oslo Børs her: Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.