ALT FALLER på Oslo Børs

En oljemygg er den største taperen i dagens handel så langt, og med unntak av Bear-fondene - faller alle, og de faller mye. Investorer dumper aksjer i alle klasser, og en av Norges største selskaper faller med nære 6 prosent. (Oppdatert 09:38)

Foto: iStockphoto

Hovedindeksen på Oslo Børs er ned 2,64 prosent i åpning. Børsen ligger på et 445,99 poeng i skrivende stund.Investorer i Norge er tydeligvis preget av nervøsiteten i verden, og lemper ut aksjer for harde livet. Det er under ti aksjer som er opp i dagens handel - og vinneren er Xact Bear (OBXEXD) - et børsnotert fond som er gearet på å stige når børsen faller. Den er omsatt for 17 millioner på 19 minutter og er nå opp. Et annet Bear-fond som er på toppen av vinnerlisten er DnB NOR Derivat Bear - opp 6,31 prosent.Børsen var ventet ned torsdag, da det er krakksnakk i hele verden, og Nikkei opplever den verste perioden siden 1953 . I USA sendte oljeprisen Wall Street ytterligere ned, og det var få lyspunkt å spore. Gruvesektoren fikk juling i både USA og Asia, og Norsk Hydro føler dette i dag, da de er ned 5,16 prosent.Hva tror du om utviklingen i norsk økonomi. Svar på undersøkelsen her.Taperne Da kun et fåtall aksjer er opp, er det viktig å trekke frem hva som faller på børsen.Questerre faller tyngst, og er ned 6,7 prosent etter at det ble kjent at konsernsjefen selger 25 prosent av aksjene sine i selskapet .Yara faller hele 6,17 prosent, mens Norsk Hydro er ned 5,58 prosent.REC faller 4 prosent, på tross av positive kursmål fra et knippe analytikere.PGS er nå ned 5,21 prosent, mens Frontline faller 4,1 prosentDNO faller 4,1 prosent.OljenEn viktig forklaring på den dårlige stemningene på børsene rundt om i verden, er den stigende oljeprisen. Et fat nordsjøolje omsettes nå for 145,45 dollar fatet med augustleveranse. Ny rekord er 145,75 dollar fatet.Oljeprisen i norske kroner ligger nå på nye rekordnivåer - 734,98 kroner fatet.HedgereI dagens oljekommentar på CNBC trakk kanalen frem at oljeprisen kan være drevet av hedging for de som ser at oljeprisen kun går en vei, og forsøker å sikre sin fremtidig bunnlinje på slik vis. Store flyselskaper er mulige kandidater til slik hedging.OljelagreAmerikanske råoljelagre falt 2,0 millioner fat til 299,8 millioner fat i forrige uke, viser tall fra landets energidepartement (DOE). Det var ifølge Bloomberg ventet en lagerøkning på 0,5 millioner fat i perioden.IranDet er mange som mener Israel vil angripe iranske atomanlegg i den nærmeste tid. Dette vil påvirke Irans oljeleveranser, og kan sende prisen gjennom taket.Teknisk analyse For tekniske analytikere har denne nedturen vært rimelig lett å forklare. Gjennom mai ble det satt en liten hode-skulder formasjon. Halslinjen ble brutt i månedsskiftet mai/juni og da varslet den, som vi gjorde oppmerksom på i søndagens aksjetips gjennom hele juni, fall til 455-nivået.Les også disse tekniske analysene: Oslo Børs i meget farlig farvann (1. juli 2008) Søndagens aksjetips (29. juni 2008) Børsen i Stockholm kan falle 40 prosent til! (27. jini 2008) Toppen passert - verdens børser faller (24. juni 2008) Oljeprisen kan være 150 dollar om kort tid (1. juli 2008)Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.