Analytiker: Kjøp denne aksjen før torsdag

Analytiker snakker om kvartalsrapport og nervøs sommerbørs. En av aksjene som anbefales bør muligens kjøpes innen torsdag.

Foto: Scanpix

I dagens morgenrapport fra Orion Securities omtales følgende aksjer som dagens case:• DnB NOR (61,60) - kjøp i forkant av torsdagens kvartalsrapport. En negativ nyhetsstrøm fra utenlandsk banksektor har sendt DnB NOR skarpt ned de fire siste ukene. DnB NOR legger frem rapporten for andre kvartal på førstkommende torsdag. Vi anbefaler å kjøpe DnB NOR i forkant av resultatet i påvente av at fokuset da vil forflytte seg fra bransje til det selskapsspesifikke med en reprising som resultat.• Telenor (97,60) - billig børslokomotiv med gode defensive kvaliteter. Telenor handles for tiden til en 2008-P/E på attraktive 10,4 noe som er på linje med sektoren på tross av at Telenor vokser raskere. I det siste har Telenor gjort det svakt som en følge av spekulasjoner om at selskapet vil bli dratt inn i en kostbar budkrig om TeliaSonera. Vi tror sannsynligheten for et slikt bud er lav og oppfatter derfor den rådende svakheten som en kjøpsmulighet.