Analytiker: Kjøp og selg

Analytiker forteller investorer om en aksje som kan være et godt kjøp og en aksje som kan oppleve kursfall.

Scanpix / Scanpix

I dagens morgenrapport fra Investtech beskrives Kongsberg Gruppen som en kjøpskandidat mens Belships får en salgsanbefaling.- Kongsberg Gruppen viser en sterk utvikling innenfor en stigende trendkanal, og en videre positiv utvikling indikeres. Det er støtte ved 380 kroner samt ved gulvet i trendkanalen. På oppsiden er det bare kortsiktig motstand ved 417 kroner, noe som også er all-time high for aksjen. Ferd Invest solgte 10 prosent av sin beholdning i selskapet 3. juli, slik at aksjen er negativ på innsidehandler. Kort sikt: Kjøpskandidat. Middels lang sikt: Kjøpskandidat, sier analytikeren.- Belships Co viser en svak utvikling innenfor en fallende trendkanal. Aksjen har brutt støtten ved 18,60 kroner samt gitt salgssignal fra en liten rektangelformasjon. Etablert brudd vil signalisere videre nedgang til 16,36 kroner, men aksjen kan gjerne falle videre ned mot støttenivået ved 13,10 kroner. Kort sikt: Salgskandidat. Middels lang sikt: Salgskandidat, avslutter analytikeren.