Analytiker om Oslo Børs og lakseaksjer

- Det er nok den generelle usikkerheten om global vekst som drar med seg sjømataksjene, sier analytiker Klaus Hatlebrekke til HegnarOnline.

Foto: Finansavisen

Det meste faller på en rød Oslo Børs torsdag formiddag. I skrivende stund står hovedindeksen i 447,77, ned 2,32 prosent, og flere av fiskeselskapene faller. Marine Harvest er ned 1,57 prosent, til 3,77 kroner, mens Cermaq faller 2,08 prosent, til 58,75 kroner. Marine Farms er ned 0,83 prosent, til 24,00 kroner.- Det er lite selskapsspesifikke forhold som drar ned aksjene i dag. Det er nok den generelle usikkerheten om global vekst som drar med seg sjømataksjene, sier analytiker Klaus Hatlebrekke i DnB Nor Markets til HegnarOnline.- For lakseaksjene så er det priser og sykdom sammen med den generelle økningen i matvarepriser som er hovedfokuset. Det er ingen spesielle nyheter rundt lakseprisene og de holder seg rundt 27-28 kroner og det er heller ingen store nyheter i dag rundt sykdomsbildet.Ifølge analytikeren er lakseprisene litt opp fra forrige uke, men ganske flatt i forhold til i går på et godt prisnivå.- Sykdomssiden er betydelig i år og spesielt nå på sommeren er det en god del oppdrettere som får besøk av Hordafôr. Hordafôr blir i denne næringen betraktet som mannen med ljåen, fortsetter analytikeren til HegnarOnline.- Så hvem klarer seg uten sykdom er spørsmålet? Uten sykdom blir det god inntjening for selskapet, men kommer mannen med ljåen blir det ikke så veldig spennende, avslutter Hatlebrekke.