Analytikere ser en sol bak skyene

REC har falt fra 185 kroner til 125 kroner siden sent i april, men analytikerne ser en stor oppsiden i aksjen.

Da REC ble notert på Oslo Børs var den en av de hotteste på Oslo Børs, mens den for tiden handles på nivåer rundt noteringsprisen. I dag vil REC åpne på 125 kroner, men analytikere spår REC til himmels.Gjennomsnittlige kursmål på REC-aksjen er på 210 kroner, og dette medfører et oppsidepotensiale på hele 60 prosent i forhold til dagens kurs.Fortsatt høyt priset i 2008Solaksjene har gjerne en P/E som er meget høy, og REC har en P/E på 35,2, som er i høyeste laget - selv for en solenergiaksje. Det er ventet at årets resultat per aksje vil komme inn på 3,63 kroner, ned fra nyttårets forventninger på 5,9 kroner. P/E for 2009 er betraktelig mer anseelig, ned på 17,3 - noe som kan være medvirkende til de høye oppsidepotensialene.P/E i Q-cells er på 18,8, mens Solarworld har en P/E på 15,7 melder Finansavisen.