Børsen henter seg litt inn

Hovedindeksen karrer seg opp fra den verste gjørma - er nå ned "bare" 1,6 prosent. Men fortsatt ingen trøst i Norwegian, og de verste tungvekterne faller 4-5 prosent.

Etter nedgang på Wall Street i går og i Asia i morgentimene, fortsetter det i samme stil i Europa i dag. Investorene frykter flere tap og kapitalinnsprøytninger i den skadeskutte finanssektoren.Men hovedindeksen på Oslo Børs klarer seg relativt bra sammenlignet med de toneangivende børsene på kontinentet, som er ned rundt 2,2-2,3 prosent. Fallet her hjemme er på 1,63 prosent til 439,16 poeng.- Markedet faller kraftig etter en volatil og negativ kveld i USA og nedgang i Asia. I tillegg har oljeprisen kommet ned og alle de europeiske markedene blør skikkelig, sier en aksjemegler til Reuters.Oljeprisen faller litt tilbake i dagens handel. Brent for august-levering står i 141,27 dollar, ned 60 cent. StatoilHydro faller 1,7 prosent. Norske finansaksjer får svi, og DnB Nor og Storebrand er ned hhv. 2,8 og fem prosent. Ellers faller REC fem prosent.Norwegian skuffer Dagens store taper er Norwegian. Selskapet melder om underskudd og emisjon på 400 millioner kroner, og straffes av markedet med en nedtur på 11,8 prosent til 45 kroner.Nærmest på taperlisten følger Kongsberg Automotive, Aqua Bio Technology, NattoPharma og Northland Resources, som er ned 6-7 prosent. Aqua Bio meldte tidligere i dag om emisjonsplaner.Noen få vinnere I andre enden finner vi Q-Free, som stiger 12,63 prosent til 10,70 kroner. Intelecom avanserer ni prosent etter gårsdagens 3 års fornyelse med 1880 Nummeropplysning AS.Vi finner ingen store, positive utslag blant tungvekterne. RCCL er opp 0,44 prosent, mens riggsektoren står imot etter budet på Awilco Offshore i går. Sistnevnte er opp 0,12 prosent, mens Seadrill stiger 0,2 prosent.Det er så langt omsatt for drøyt 3,57 milliarder kroner på børsen.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.