Børstaperen ned 27 prosent på resultatvarsel

Hovedindeksen på Oslo Børs stiger fredag formiddag. Flere tungvektere stiger 2-3 prosent, mens taperen nå er ned 26 prosent etter resultatvarsel (oppdatert 10.45).

Hovedindeksen på Oslo Børs åpner som ventet opp fredag. Klokken 09.15 sto den i 446,39 poeng etter en oppgang på 0,75 prosent.Klokken 09.26 var trenden nedadgående, og indeksen sto i 444,64 poeng, opp 0,36 prosent.Siste: Klokken 10.45 er trenden igjen oppadgående, og hovedindeksen nærmer seg dagsbeste på 447 poeng jevnt. Akkurat nå står den i 446,17 etter en oppgang på 0,71 prosent.Emgs er nå ned 27 prosent til 27,60 kroner som dagens største taper. Blant tungvekterne viser Hydro, Marine Harvest og Golden Ocean vei, med oppganger på 2-3 prosent.Sterk oljepris Oljeprisen holder seg sterk, og Brent-olje for levering i august handles for 146,23 dollar fatet, opp 15 cent i dagens handel. StatoilHydro trekker opp én prosent. Questerre og Interoil er opp rundt 2,5 prosent. Førstnevnte korrigerer dermed opp etter å ha toppet taperlisten i går.I dag er det Emgs som topper taperlisten, og aksjen straffes med et kursfall på 24,4 prosent til 28,60 kroner etter å ha kommet med et resultatvarsel . Nærmest følger Thin Film, som faller 7,9 prosent på syltynt volum. BW Offshore er ned 3,64 prosent.Listen over tapere er for øvrig relativt kort, og omfatter akkurat nå bare 25 selskaper.I andre enden finner vi Navamedic, som er opp 14,6 prosent så langt. Dernest følger tre IT-aksjer. Kitron, Otrum og Birdstep er opp 4,7-5,7 prosent.Blant tungvekterne merker vi oss at Yara korrigerer opp to prosent til 398,50 kroner etter det stygge fallet på ni prosent i går. Frontline, Hydro, REC og DNO er andre som stiger 1-2 prosent. Funcom, Marine Harvest og Golden Ocean stiger 2-3 prosent.Negative tungvektere er først og fremst Aker Solutions, som trekker ned 4,4 prosent. Selskapet meldte i morgentimene om et milliardkjøp i Skottland. Sevan Marine og Norske Skog faller hhv. 1,3 og 1,8 prosent.Det er så langt omsatt verdipapirer for 700 millioner kroner.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.