Bonanza i laksenæringen

Aktører i laksenæringen melder om priser som kan gå over 30 kroner per kilo.

Foto: Scanpix Scanpix / Scanpix

Ifølge en ringerunde TDN Finans har gjennomført til tre aktører i laksenæringen, meldes det om priser som kan gå over 30 kroner per kilo for laks over tre kilo med levering i neste uke. I tillegg går det frem at det er store svingninger og svært få gjennomførte handler.- Det ligger på rundt 28-30 kroner per kilo, avhengig av størrelse. Enkelte snakker om over 30 kroner pr kilo, men det gjenstår å se hva det ender på, sier en nordnorsk laksetrader til TDN Finans, som mener økningen skyldes psykologi i markedet og litt lavere slakting.Fishprice.no skriver i en oppdatering at det er "bonanza" og at noen er villige til å betale over 30 kroner per kilo.Ifølge nyhetsbyrået forteller en trader i Midt-Norge at oppdrettere hauser opp prisene og prøver å få over 30 kroner per kilo, men legger til at det ikke er handlet noe særlig ennå.- Jeg tviler på at noen vil kjøpe på over 30 kroner før de selv har kjøper til partiet. Det blir spennende å se hvor prisene setter seg. Det gjenstår å se de utenlandske kundene vil godta dette nivået, sier han til TDN Finans.