Champisstriden bobler ennå

Utestedet Champagneria i Oslo får ikke fred. Nå vil franske vinbønder ha ny runde i retten.

Champagne - Foto: iStockPhoto

I to år har eierne av utestedet Champagneria i Oslo og franske vinbønder kranglet om dyre bobler.Franskmennene, representert av Comité Interprofessionnel du vin de Champagne (CIVC), vil at restauranten bytter navn da de mener dette er misbruk av merkevaren champagne. Utestedet selger nemlig også endel cava og andre drikkevarer.Champagneria har blankt avvist dette. Dermed gikk konflikten til Oslo tingrett i vår, hvor Champagneria kunne sprette korkene da de vant en knusende seier og fikk beholde navnet sitt. Nå har imidlertid CIVC bestemt seg for å anke dommen til Borgarting lagmannsrett, skriver Dagens Næringsliv.- Vi hadde håpet og trodd at denne striden var over nå, men det er den da ikke. Jeg skjønner ikke helt tankegang til CIVC. Vi mener at navnet vårt er god reklame for champagne, sier Tor Eirik Ellingsen, eier og styreleder for spisestedet.