Dette sier DNO om DNO-nyheten

DNO har sendt ut følgende melding angående nyheten i går kveld om at DNO ikke var ønsket i Irak.

Foto: DNO

Dagbladet.no publiserte i går kveld en sak der kjernen var en uttalelse fra professor Øystein Noreng på BI. Saken ble senere delvis gjengitt på HegnarOnline.Selskapet har i anledning dette i dag sendt ut følgende melding: DNO har mottatt en hel del henvendelser angående Dagbladet-saken. Selskapet føler seg feil fremstilt i denne saken. En av strategiene til DNO har vært å ikke konkurrere med de større oljeselskapene om deltagelse i E&P prosjekter. Dette har vært vellykket, og selskapet holder en portofolio med E&P-lisenser som har vært basisen for DNOs vekst i oljereverser og -produksjon de siste 2-3 årene. Selskapet er velposisjonert for fremtidig vekst.DNO gikk inn i kontrakter med KRG i juni 2004 og selskapet har innen en kort tidsperiode utviklet en utstrakt operasjon i området. DNO tror at kontraktene med KRG gir en unik mulighet for vekst som kan gagne hele regionen og Irak som helhet, men også DNO.Av denne grunn, og i linje med vår strategi, har DNO valgt å ikke gå etter flere muligheter i Irak på dette punkt, og har derfor ikke gjort noen forsøk på å bli prekvalifisert for de prosjektene som er aktuelle i Irak i øyeblikket.Derfor har nyhetene som blir publisert i diverse media mandag 30. juni, ingen relevans til selskapet KRG-kontrakter, melder selskapet i dag.Les meldingen i sin helhet her.