Dollaren på offensiven

Dollaren styrker seg mandag formiddag. Her er siste status fra valutamarkedet.

Dollaren er på offensiven mandag formiddag, og styrker seg mot både kroner og euro.- I natt og i morgentimene har dollaren styrket seg noe og fortsetter dermed utviklingen fra slutten av forrige uke. En mindre haukete Trichet i etterkant av rentemøtet i eurosonen torsdag startet dollarstyrkelsen mot euro. Markedsprisingen viste fredag at stadig færre tror på flere rentehevinger fra ESB, og ytterligere en heving er ikke fullt priset inn før neste år.- Nå er spenningen knyttet til uttalelser fra en annen sentralbanksjef, nemlig Ben Bernanke. Det kan synes som at markedsaktørene posisjoner seg før Bernankes tale om boliglånsmarkedet på tirsdag. Ingen nye signaler om rentesettingen her, og det er godt mulig dollaren faller noe tilbake, skriver DnB Nor Markets i sin morgenrapport mandag.De siste valutakrysningene EURUSD: 1,5642EURNOK: 7,9573USDNOK: 5,0863GBPNOK: 10,0292Flere valutanyheter finner du her.