Ekko av positivtet for kredittmarkedene

Både Ringholm og Lødemel ekkoer begge uttalelsene som kom fra JPMorgan i går - "Det verste er over".

First Securities - Pål Ringholm - Foto: Finansavisen

JPMorganJPMorgan uttalte i går at ingen banker vil hente inn mer kapital, og at de verste avskrivningene da er gjennomført.UBS blir trukket frem som ifølge JPMorgan må skrive av 25 milliarder kroner, mens Credit Suisse angivelig må skrive av 10 milliarder kroner. Tilsammen har amerikanske banker skrevet av 750 milliarder kroner, melder Bloomberg News.Norske analytikere sier seg enige- I USA har kredittmarkedet for blant annet store banker som finansierer boliger og kommuner opplevd en verdiøkning siden første kvartal i år, sier kredittanalytiker Pål Ringholm i First Securities til Finansavisen.DnB NORs Erlend Lødemel sier seg enig i JPMorgan og Ringholm.- Det har vært store nedskrivninger i de siste kvartalene. Vi mener det vil være naturlig å tro at det verste er over, sier han til Finansavisen.