Europa-børsene falt, men hentet seg inn

Det begynte stygt på de europeiske børsene, men utover ettermiddag karret de seg litt opp av den verste gjørma. Her er noe av bakgrunnen.

Foto: iStockPhoto

Europeiske børser slet i motbakke tirsdag, etter nedgang på Wall Street i går og i Asia tidligere i dag. Investorene frykter flere tap og kapitalinnsprøytninger i den skadeskutte finanssektoren.Men utover dagen hentet markedet seg inn, takket være en kraftig fallende oljepris og uttalelser fra Fed-sjefen Ben Bernanke om at banken kan komme til å hjelpe bankene med ytterligere finansiering.Britiske FTSE 100 falt én prosent, franske CAC 40 1,5 prosent, Amsterdam-børsen 1,86 prosent, mens tyske DAX gikk tilbake 1,4 prosent. Blant taperne her var Siemens, som annonserte heftige jobbkutt i dag. Aksjen falt 1,5 prosent.Fallende oljepriser senket aksjer som Total og BP 2-3 prosent. Banker var også blant taperne. Credit Suisse falt 3,2 prosent, mens Barclays og Royal Bank of Scotland gikk tilbake 1-3 prosent.