Feil kurs førte til lavere gevinst

Acta-kunder av produktet BMV Selected Emerging Markets II mistet noe av gevinsten på produktet sitt.

Foto: iStockPhoto

Gunnar Falkum hadde satt inn 250.000 kroner i BMV Selected Emerging Markets II, og trodde han hadde sett verdiene vokse til 550.000 kroner - men det viste seg å være vokst til 497.000 kroner, da Acta innrømmer nå å ha oppgitt gevinster i feil startkurs, og som følge av dette "mistet" Falkum 53.000 kroner av sin første gevinst i produktet.- Jeg er vant til å ha full tillit til slike ting, og det er også det som Acta lever av. Dette opplevde jeg som useriøst, sier Falkum til Dagens Næringsliv.Feil av ActaActa rapporterte med bruk av feil startkurs, og kundene opplevde å ha tjent mer enn de opprinnelig ble meldt om.- Formalitetene i denne saken er krystallklare. Gjennom kundeavtalen fremgår det hvilke datoer som markerer startkurs og sluttkurs for produktet. At kundene fikk rapportert feil skyldes en feil fra vår side, og det skulle ikke skjedd, sier en representant for Acta til avisen.