Fredly snakker om et betydelig beløp

Arne Fredly sier at det kan bli snakk om et betydelig erstatningsbeløp, dersom han vinner frem, men han tenker ikke å beholde pengene.

Foto: Scanpix

- Hvor langt er du villig til å gå for å føle deg rettferdiggjort?- Søksmålet er et uttrykk for at jeg ønsker å få ansvarliggjort journalistene og redaktørene som fremsatte de grove, løgnaktige påstandene. Dagens Næringsliv er dømt for brudd på presseskikk i PFU en rekke ganger, og det kan virke som om avisen ikke bryr seg noe særlig om disse avgjørelsene. Derfor er det nå viktig at overtrampene får økonomiske og arbeidsmessige konsekvenser for de involverte. Vi trenger selvsagt en kritisk og pågående presse, men samtidig kan det ikke være slik at mediene straffefritt skal få lov til å drive med ryktespredning og å utsette uskyldige mennesker for usanne, alvorlige anklager, sier Arne Fredly til HegnarOnline.- Hva slags beløp er det snakk om?- Jeg kan ikke være mer konkret enn hva advokat Kyrre Eggen har vært i stevningen. Vi ønsker å få klarlagt ansvarsgrunnlaget før vi ber retten om å ta stilling til beløpene. Det eneste jeg kan si er at artiklene innehold svært grove og alvorlige påstander som var egnet til å ødelegge mitt omdømme som næringsdrivende. Jeg har i en årrekke hatt solide inntekter fra virksomhetene i investeringsselskapet mitt, og det er ingen grunn til å legge skjul på at DN-artiklene har påvirket inntektsutviklingen. Dermed er det også opplagt at det kan bli snakk om betydelige beløp i erstatning og oppreisning, sier han.- Uansett skal pengene gå til SOS Barnebyer, legger Fredly til.- Hvordan du ser du dine sjanser for å vinne saken?- Pressens Faglige Utvalg har allerede slått fast at DN brøt god presseskikk på en rekke viktige områder, og tillegg har en av landets fremste juridiske eksperter på injurie-lovgivningen offentlig uttalt at avisens påstander og fremstilling uten tvil måtte oppfattes som ærekrenkende. Jeg skal ikke ta noen seier på forskudd, men må innrømme at jeg er svært optimistisk.- Har du vært i kontakt med Djuve eller Egenes i DN i den siste tiden?- Nei, avslutter Arne Fredly.Arne Fredly har allerede besluttet å donere en eventuell erstatning til SOS-barnebyer.