G8 vil starte diskusjonsforum for oljepriser

Lederne for G8-landene ble tirsdag enige om å bringe store oljeprodusenter og konsumenter sammen i et internasjonalt energiforum for å diskutere produksjon og priser.

Foto: Rune Petter Ness / Statoil

- Forumet vil bli som Jeddah, bare bredere, sier en diplomat, med referanse til de nylig overståtte diskusjonene i Saudi-Arabia, ledet av Organisasjonen av oljeeksporterende land (OPEC).- Lederne følte det ikke var nok å bare si at de var bekymret. De følte at de måtte gi uttrykk for at de ville handle, sier diplomaten.G8-lederne advarte tirsdag om at økte priser på olje og matvarer utgjør en «alvorlig utfordring» for en stabil global økonomisk vekst.- Verdensøkonomien preges nå av usikkerhet og det er fortsatt risiko for fall, sier G8 i en felles uttalelse.- Vi uttrykker sterk bekymring for økte priser, spesielt på olje og mat, siden de utgjør en alvorlig utfordring for stabil vekst i verden, har alvorlige konsekvenser for de mest sårbare og øker det globale inflasjonspresset, heter det ifølge uttalelsen. (©NTB)