Haga: Børsfallet kan vare i to år til

- Jeg tror ikke vi har gjort unna mer enn 40 prosent av fallet, sier rådgiver og trader Svein Haga.

Foto: Finansavisen

Rådgiver og trader Svein Haga venter ifølge Finansavisen et utstrukket bear-marked på børsene fremover, der det kan ta opptil to år fra toppen i fjor høst til bunnen, og der fallet kan bli opptil 50 prosent.- Jeg tror ikke vi har gjort unna mer enn 40 prosent av fallet i omfang eller tid, skriver Haga i et markedsnotat.- Det er en variant av en sånn aksjemarkedsstatistikk som sier at så og så lang tid etter et rentekutt vil aksjemarkedet være så og så høyt. (...) Det vil ikke være stagflasjon som på 70-tallet, men stagflasjon i den forstand at sentralbankene har veldig lite spillerom for å senke renten før de skyter seg selv i den andre foten, sier han.Haga advarer ifølge avisen imidlertid mot "lure-oppturene" underveis kommer til å koste mange dyrt.- Om man ikke forstår hva som har rammet verdensøkonomien, men prøver å innrette seg som under vanlige nedturer, får man problemer nå, hevder Haga.