Har ikke vært så ille siden 50-tallet

Hvis Nikkei slutter ned i dag - må vi nesten tilbake til andre verdenskrig for å finne tilsvarende negativ utvikling.

Foto: Scanpix

Det er ikke størrelsen på fallet i Asia som er verst, men lengden på den negative utviklingen som på Nikkei ikke har vært så ille siden 1953 - om Nikkei slutter ned i dag, melder CNBC.Like før lengetid var Nikkei ned 0,33 prosent, mens Hans Seng i Hong Kong faller tilbake 0,45 prosent og CSI 300 i Shanghai får et pust i bakken - "endelig" opp - 1,75 prosent.Se hvordan indeksene sluttet her.NikkeiStore selskaper tynger Nikkei-børsen, og den har falt ti dager på rad - 8,1 prosent den siste tiden. Den var opp tidligere i handelsdagen, men er i skrivende stund noe ned. Hvor langt må den falle?Vinnere og tapereToyota faller ytterligere, ned på lavere etterspørsel etter bil i USA da oljeprisen satt ny rekord på 145-dollar fatet. Verdens største bilprodusent falt 1,2 prosent. Honda falt 0,8 prosent. De fulgte General Motors - som falt til laveste nivå på 54 år!Sanyo Electronics - verdens største produsent av oppladbare batterier, er opp nære 4 prosent i dagens handel.BHP Billiton falt hardt i Australia, da det fulgte amerikanske gruveaksjer som falt som følge av fall i platinum, palladium og kullpriser. Verdens største gruveselskap var ned hele 5,6 prosent i Australia når denne artikkelen ble skrevet rundt stengetid.Gloucester Coal - et australsk kullselskap falt hele 14 prosent av samme årsak.Ping An Insurance - Kinas nest største forsikringsselskap falt 8,3 prosent etter gårsdagens fall på 10 prosent. Selskapet er ifølge dem selv offer for spekulasjoner angående en etterforskning, melder Bloomberg News.Hyundai Steel falt 6,4 prosent.Oljen Et fat nordsjøolje omsettes nå for 144,90 dollar fatet med augustleveranse, mens den i natt ble handlet for 145,11 dollar fatet.Oljeprisen i norkse kroner ligger nå på nye rekordnivåer - 733,18 kroner fatet.HedgereI dagens oljekommentar på CNBC trakk kanalen frem at oljeprisen kan være drevet av hedging for de som ser at oljeprisen kun går en vei, og forsøker å sikre sin fremtidig bunnlinje på slik vis. Store flyselskaper er mulige kandidater til slik hedging.OljelagreAmerikanske råoljelagre falt 2,0 millioner fat til 299,8 millioner fat i forrige uke, viser tall fra landets energidepartement (DOE).Det var ifølge Bloomberg ventet en lagerøkning på 0,5 millioner fat i perioden.IranDet er mange som mener Israel vil angripe iranske atomanlegg i den nærmeste tid. Dette vil påvirke Irans oljeleveranser, og kan sende prisen gjennom taket.Slik gikk det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Slik gikk det i New York i går Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.