Hegnar om boligprisene

Tilbudet av boliger er rekordhøyt. Men er dette et faresignal for boligmarkedet? Redaktør Trygve Hegnar kommenterer.

Foto: Scanpix Scanpix / Scanpix

Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) og Eiendomsmeglerforetakenes Forening (EFF) la tidligere denne uken frem tall som viste at boligprisene falt 1,0 prosent fra mai til juni, mens de sesongjustert var ned 0,3 prosent.Snittboligen koster 24.400 kroner per kvadratmeter, 2,7 prosent mindre enn i samme måned i fjor.Hegnar: Ikke mye- Dette er ikke mye sammenlignet med skrekktall vi får fra mange andre land. Vi må ikke glemme at boligprisene steg 11 prosent i fjor, skriver ansvarlig redaktør i Trygve Hegnar på lederplass i Finansavisen i dag.Samtidig meldes det om et rekordhøyt tilbud på 20.503 usolgte boliger, og at dette skal være årsaken til prisfallet. Hegnar mener det ikke umiddelbart er logisk.- Det betyr vel også at det er rundt 20.503 som også skal kjøpe bolig? spør han, og peker videre på at de fleste har mer penger mellom hendene enn før.Les hele lederen i dagens avis.