Ingebrigtsen-søster og svoger dumpet aksjer

Mens Fred Ingebrigtsen bruker sin tid til å erklære sin uskyld, kommer det frem at hans søster og svoger dumpet aksjer like før dårlige resultater.

Foto: Scanpix

Fred Ingebrigtsen og hans søster og svoger er noen av de tiltalte i det som kan være Norges største innside-sak i historien. Ingebrigtsen var Acta-gründeren, og satt inntil nylig i styret av Acta. Han blir anklaget for å ha videreformidlet tips til sin familie og omgangskrets om kjøp og salg av Acta-aksjer. Totalt er syv personer siktet i saken.DumpingRett før resultatvarselet til Acta 5. oktober 2007 viser resultater gjennomgått av Dagens Næringsliv at Kåre Nilsen og Fia Ingebrigtsen kvittet seg med 629.800 aksjer. De dårlige nyhetene fra Acta førte til at aksjen stupte ned med hele 15,2 prosent, og ekteparet satt igjen med 2,6 millioner kroner mer enn de ville fått ved et salg i etterkant av resultatene.- Vi vil ikke kommentere dette, vi tar det heller med politiet, sier Kåre Nilsens advokat, Odd Rune Torstrup til avisen.Ingebritsen- Jeg er forhindret fra å si noe konkret om bevissituasjonen. Men Ingebrigtsen har frivillig samarbeidet med politiet i to uker, og er har vært i varetekt i over to uker for at de forhold som ligger til grunn for anmeldelsen blir oppklart. Han regner med at det vil lede til at saken blir henlagt, sier Ingebrigtsens advokat til NA24.