Investerings-direktør: Vi biter negler

- Vi kommer til å bite negler frem til de tallene er ute, sier investeringsdirektør. Sjekk hvilke tall han sikter til.

Foto: iStockphoto

Frykten for stagflasjon - lav vekst og høy inflasjon - rir børsene over hele Europa som en mare torsdag. Oljeprisen når stadig nye høyder, og det er ventet at den europeiske sentralbanken vil sette opp styringsrenten senere i dag.Brent-olje for levering i august har vært oppe i 146,31 dollar fatet, men har falt litt tilbake siden og står nå i 146 dollar jevnt.Markedene venter nå spent på payrolls-tallene fra USA klokken 14.30 norsk tid.- Vi kommer til å bite negler frem til de tallene er ute, sier investeringsdirektør Justin Urquhart Stewart i Seven Investment Management til Reuters.- Dette har vært en sommer med stormer som har bygget seg opp over lang tid. Først nå begynner folk å forstå hvor mørk og sterk denne stormen er, legger han til.Tyske DAX er ned 0,8 prosent, mens franske CAC 40 faller rundt 0,5 prosent. Amsterdam-børsen er ned rundt én prosent. Et lyspunkt er London-børsen, der FTSE 100 er omtrent uendret.