Investorer tror på fall - handler bear-fond

Både Xact og DnB NOR har fond hvor du kan kjøpe deg inn om du tror på børsfall. Sammen har de omsatt for 44 millioner kroner sålangt i dag. Og investorene tjener godt på fallet.

Foto: iStockphoto

XACT Derivat BEAR er et spesialfond med gearing/brekkstang effekt. XACT Derivat BEAR en avkastning cirka to ganger så mye som den motsatte forandringen i OBX-indeksen på daglig basis. Fondet er tilbudt av Handelsbanken.Den er totalt omsatt for 42 millioner kroner i dag, og er opp 3,6 prosent sålangt i dagens handel.Dette er et tydelig tegn på at mange investorer vedder på at markedet skal falle, og i dag har de veddet rett.I dagens handel har det vært påfallende at mange investorer har tatt sommerferie, da det kun har blitt omsatt for 4,4 milliarder sålangt i dagens handel.Xact Derivat BEAR har hatt en avkastning på 22 prosent siste måned.DnB NOR BearDnB NOR OBX Derivat Bear er et lignende fond som XACT, og ble nylig notert børsnotert. Fondet har også en gearing på 2, og har i dag lagt på seg 4,08 prosent for investorene.- Hvis indeksen faller med 2 prosent, stiger verdien av fondet med cirka 4 prosent. Det motsatte skjer med bullfondet. Bullfondet stiger det dobbelte av børsen så lenge børsen stiger, men faller også det dobbelte hvis børsen faller. Så det er stor risiko her, og det må kundene være oppmerksom på, Paal Karstensen, aksjesjef for DnB NOR markets.Både DnB NOR og Handelsbanken tilbyr også tilsvarende Bull-fond.