John Fredriksen slåss videre i Tyskland

John Fredriksen har kjøpt seg over 15 prosent i TUI, og gjentar sine krav.

John Fredriksen. Foto: Scanpix

John Fredriksen slåss videre for makt over det tyske reiselivsselskapet TUI. Han har økt sin eierandel i TUI til over 15 prosent, og gjentar nå kravet om at selskapets styreleder Michael Frenzel må gå.I et brev til bedriftsforsamlingen i TUI gjengitt i avisen Handelsblatt skriver Fredriksen at selskapet ikke kan leve med at Frenzel fortsetter i denne stillingen. En talsmann for TUI tilbakeviser ifølge nyhetsbyrået DPA kravet om styrelederens avgang.- Vi ønsker å gjøre det klart at vi ikke anser Dr. Frenzel som egnet til å fortsette. Vi tror det er nødvendig med vidtrekkende endringer i ledelsen for dette selskapet, heter det i Frederiksens brev som Handelsblatt gjenga på sine nettsider torsdag.I mai tapte John Fredriksen, som er blitt beskrevet som «verdens rikeste nordmann», kampen om en plass i styret i TUI. Hans forslag om å kaste styreledelsen fikk bare 42,6 prosent av stemmene på generalforsamlingen.Fredriksen har utnyttet den svake aksjekursen i TUI til å styrke sin stilling i konsernet, skrev DPA torsdag med henvisning til kilder i redermiljøet. Det ble antydet at aksjene han nå har sikret seg, ble kjøpt fra et fond i USA. (©NTB)