Knallrødt i Europa

De toneangivende Europa-børsene faller rundt 2,5 prosent. Disse aksjene veier tyngst.

Foto: HegnarOnline

Europeiske børser sliter i motbakke tirsdag. Dette skjer etter nedgang på Wall Street i går og i Asia tidligere i dag. Investorene frykter flere tap og kapitalinnsprøytninger i den skadeskutte finanssektoren.Ikke overraskende topper bankene taperlistene. Navn som UBS og Credit Suisse er ned 4-5 prosent, mens Alliance & Leicester Allied Irish, Anglo Irish og Bank of Ireland faller hele 9-13 prosent.Videre er også oljeaksjer ned. Oljeprisen faller litt tilbake i dag. Brent for august-levering handles for 141,49 dollar fatet, ned 38 cent. Tungvektere som Shell og Total faller rundt to prosent.Tyske DAX faller 2,35 prosent, franske CAC 40 og britiske FTSE 100 rundt 2,5 prosent.Hovedindeksen på Oslo Børs faller også markert, og er ned 1,8 prosent til 439,14 poeng i skrivende stund.