Nye USA-tall sender børsene ned igjen

Non-manufacturing ISM skuffer, og børsene gjør et nytt svalestup. Hovedindeksen er nå ned 3,8 prosent.

Foto: iStockphoto

Ferske tall fra amerikanske statistikkmyndigheter viser at de amerikanske innkjøpssjefenes forventningsindeks for tjenesteytende sektor (også kjent som non manufacturing ISM) falt fra 51,7 poeng i mai til 48,2 poeng i juni.Analytikerstanden ventet en indeks på 51,0 poeng.Tallene har fått børsene til å ta et nytt svalestup, og hovedindeksen på Oslo Børs har dukket ned til dagsverste. På det laveste var indeksen nede i 440,84, mens den akkurat nå står i 441,55 poeng etter en nedgang på 3,7 prosent.Yara ned ti prosentYara-nedturen forverres, og aksjen er nå ned hele ti prosent (43 kroner) til 386,50 kroner. Dermed har verdier for over 12,5 milliarder kroner forduftet i løpet av dagen.Frontline har også avansert på taperlisten utover ettermiddagen, og er i øyeblikket ned 6,73 prosent til 318,50 kroner.I Europa er de fleste børsene nå ned, etter å ha vært i pluss etter arbeidsmarkedstallene fra USA.Vi kommer tilbake med mer i vår børskommentar.