Oljen sendte USA opp

Oljen gir Wall Street et pust i bakken, og med unntak av råvarer og energi, stiger alle sektorer i USA.

Foto: Scanpix

I underkant av en time før stengetid var Dow Jones opp 1 prosent - 112 poeng til 11.344 poeng. Nasdaq var opp 1,49 prosent, mens S&P500 var opp 1,22 prosent.Oljen Brent for august-levering handles nå for 136,20 dollar, ned hele 5,67 dollar i dagens handel. WTI-frontkontrakten handles for 135,81 dollar fatet, ned 5,56 dollar fatet.Ifølge Reuters er det en sterkere dollar, lavere bekymringer for en orkan ute i Atlanterhavet, kategori 3 stormen Bertha, og fallende priser på raffinerte produkter som senker oljeprisen.I tillegg har Texas-milliardæren og oljemagnaten, nå hegdefond-sjefen, T. Boone Pickens, i dag forklart sin "Pickens Plan" for å redusere USAs avhengighet av olje. Han mener at oljeetterspørselen i USA kan reduseres med en tredjedel i løpet av to år, og således kutte etterspørselen med 6 millioner fat daglig, fra rundt 20 millioner fat til rundt 14 millioner fat.Vinnerne flyr på lavere oljepris Amerikanske flyselskaper puster lettet ut over den svakere oljeprisen, og sender aksjene rett i været, og rett opp på vinnerlista. Northwest er opp over 19 prosent, Delta opp 16 prosent, Continental opp nesten 14 prosent og Ryanair opp over 11 prosent. Transportsektoren er opp over fire prosent i dagens handel!JPMorgan Chase legger på seg 4,47 prosent, mens Bank of America steg hele 8,22 prosent tirsdagen på Wall Street. Citigroup steg 4,88 prosent, mens Visa steg 3,48 prosent.General Electric la på seg hele 3,62 prosent. Dette er en betydelig oppgang for et av USAs største selskaper.Alle de overnevnte selskapene ser sine bunnlinjer tydelig påvirket av den fallende oljeprisen.Taperne sklei på oljen Oljebransjen må naturlig nok svi når oljen faller i pris, og dette påvirker naturlig nok bunnlinja og inntjeningspotensialet for denne store sektoren. Verdens største selskap, Exxon Mobil er ned 0,63 prosent, Petrobras er ned 3,69 prosent, BP faller 0,89 prosent, StatoilHydro faller 2,51 prosent, men med valutadifferansen er selskapet opp ca. 1 krone i forhold til sluttkursen i Oslo.MakrotallTall fra amerikanske eiendomsmeglere viser at pending home sales i USA var ned 4,7 prosent fra april til mai. Det var ventet en nedgang på 3,0 prosent. Siden mai i fjor er fallet på hele 14 prosent.Ferske tall fra det amerikanske handelsdepartementet viser at engroslagrene i USA steg med 0,8 prosent fra april til mai. Det var ventet at engroslagrene skulle øke med 0,6 prosent.Mer om det som skjedde på børsene i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Mer om det som skjedde på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik gikk det på børsene i Asia. Slik gikk det på børsene i Europa.