Oljeprisen deprimerte Wall Street

Det var en negativ dag på Wall Street onsdagen, og oljeprisen får igjen skylden for den negative utviklingen.

Foto: Scanpix

Slik stod Wall Street klokken 21:11 norsk tid, under 50 minutter før stengetid:Dow Jones var tilbake 0,93 prosent til 11.276 poeng, mens Nasdaq var ned 1,36 prosent, og S&P 500 var ned 0,99 prosent.Dow Jones er ned hele 20 prosent fra verdien i oktober.I dag var det olje, olje, olje og olje som bekymret Wall StreetEt fat nordsjøolje med levering i august omsettes for 144,61 dollar fatet mens den amerikanske lettoljen omsettes for 143,87 dollar fatet.Den høyeste noteringen for nordsjøoljen i dag var på 144,63 dollar fatet - og dette er ny prisrekord. Prisrekorden for olje nominert i norske kroner er også slått - nå omsettes den for 730 kroner fatet. I statsbudsjettet er oljeprisen satt til 500 kroner.Amerikanske råoljelagre falt 2,0 millioner fat til 299,8 millioner fat i forrige uke, viser tall fra landets energidepartement (DOE).Det var ifølge Bloomberg ventet en lagerøkning på 0,5 millioner fat i perioden.Det er mange som mener Israel vil angripe iranske atomanlegg i den nærmeste tid. Dette vil påvirke Irans oljeleveranser, og kan sende prisen gjennom taket.På tross av disse rekordprisene var energi den sektoren som falt hardest i dagens handel på Wall Street, og tunge oljeselskaper trakk indeksen kraftig nedover. Petrobras falt hele 3,29 prosent, mens PetroChina falt 3,12 prosent, så falt franske Total 2,14 prosent. China Petroleum falt hele 5,09 prosent på NYSE onsdagen.Gruvegiganten ArcelorMittal krakket skikkelig på NYSE onsdagen, ned utrolige 10,58 prosent med kun 45 minutter igjen av handelsdagen. Gruvesektoren og stålprodusenter ble truffet hardt av ytterligere frykt for svekkelse i den amerikanske økonomien, melder Bloomberg News.Catepillar falt tilbake i overkant av fire prosent i dagens handel.I finanssektoren var JPMorgan et lyspunkt, opp hele 2,67 prosent. Storbanken leverte i dag med en uttalelse som kan lette mange som sitter med finansaksjer. Storbanken mener ingen banker vil hente inn mer kapital, og at de verste avskrivningene da er gjennomført.Goldman Sachs - som har klart seg tilnærmet helskinnet gjennom subprime-krisen, var også opp - 3,36 prosent.Mer om det som skjedde på børsene i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Mer om det som skjedde på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik gikk det på børsene i Asia. Slik gikk det på børsene i Europa.