Oljeveteran hevder Statoil bestakk

85 millioner kroner mener Jack Grynberg at Statoil bestakk med i Kasakhstan.

Ledelsen i Statoil - jobber for deg. Photo: Dag Myrestrand / Statoil

Den 3. juni kom det frem at StatoilHydro var saksøkt av Jack Grynberg. Følgende melding kom fra NTB:På slutten av 1990-tallet sto amerikanske Jack Grynberg (76) fra Denver og flere store oljeselskaper ansvarlig for korrupsjon og bestikkelser i Kasakhstan. Selskapet Grynberg Production mener nå at det uskyldig ble trukket inn i ulovlig virksomhet og har tapt penger på grunn av StatoilHydro, skriver Dagens Næringsliv. Grynberg har saksøkt den norske oljegiganten fordi han mener Statoil sikret seg tilgang til oljeressursene i Kasakhstan på ulovlig vis.Nå følger Grynberg opp i et intervju med avisen hvor han mener det som da het Statoil bestakk for millioner i Kasakhstan.- Fordi de [Statoil] bruker min 15 prosents store andel - en andel som skulle vært 20 prosent - til å dekke en del av bestikkelsene, sa han til avisen. Den omtalte andelen er da på 85 millioner kroner.