Oslo Børs bukket under i siste time

Etter en hel dag i pluss, falt børsen i siste åpningstime til minussiden. Taperen falt nesten 12 prosent, mens Ignis er nummer to på vinner-listen

Foto: Finansavisen

Oslo Børs hovedindeks falt 0,04 prosent og avsluttet i 442,89 poeng. Det ble omsatt verdipapirer for 5,52 milliarder kroner. Børsen har på det meste i dag vært opp 1,1 prosent.Oslo Børs hadde en fin utvikling hele dagen, men bukket under i siste time. Oslo er dog ikke alene, samtlige børser i Europa, med unntak av Athen, falt i dag.Vinnere/TapereIgnis er opp 6,59 prosent på lavt volum, det ble omsatt 32.000 aksjer i selskapet i dag.Marine Harvest la på seg pene 3,37 prosent på høyt volum, etter forventninger om salg på over 30 kroner per kilo for laks med levering i neste uke.- Aksjen stiger på grunn av høyere laksepriser. Det er lite fisk tilgjengelig, og en del som må kjøpe og må ha tak i det lille som går, og da blir prisen veldig høy, sier analytiker Klaus Hatlebrekke i DnB Nor Markets til TDN Finans.Kongsberg Automative som tidliger i dag hadde en børspause etter store fall, er dagens største taper. Selskapet falt i dag 11,4 prosent.Finansaksjer slik som Storebrand og Acta var med på å dra børsen ned og falt med henholdsvis 2,3 prosent og 3,02 prosent.De storeYara som var den mest omsatte aksjen på Oslo Børs i dag endte opp 0,51 prosent. Selskapet tok dermed igjen noe av det store fallet på 9 prosent i går.- Gjødselprisene har steget ganske betydelig denne ukene. Løpende inntjening per aksje ligger på 54-54,50 kroner, opp 10-15 prosent fra 48 kroner for en uke siden, mens kursen har falt 10-15 prosent. Det er en stund siden Yara har vært så rimelig, sier en aksjemegler.Norsk Hydro som var børsens tredje mest omsatte aksje steg hele 2,54 prosent. Alytiker Bengt Jonassen i Glitnir Securities, sier til TDN Finans, at han tror dagens oppgang er en rekyl etter at aksjen har falt fra 80 til 67 kroner de seneste to ukene.Glitnir har kjøpsanbefaling på Norsk Hydro-aksjen og kursmål på 90 kroner, det samme har Fondsfinans.DnB Nor ventes å få et resultat før skatt på 3.998 millioner kroner i andre kvartal 2008, opp fra et resultat på 3.919 millioner kroner i samme periode året før, skriver TDN Finans. Aksjen steg i dag 0,16 prosent.Goldman Sachs kutter kursmålet på DnB NOR til 83 fra 93 kroner, men gjentar en kjøpsanbefaling.Oljen De rekordhøye oljeprisene holder seg, et fat nordsjøolje med levering i august gikk ved børsslutt for 144,90 dollar dette er fall på 0,81 prosent. Den amerikanske lettoljen med levering i august gikk for 144,12 dollar per fat, ned 0,81 prosent den også.StatoilHydro som er børsens nest mest omsatte avsluttet uendret og ble omsatt for 182 kroner aksjen.Vil du lese mer om hvorfor prisen på olje har steget så mye i det siste, se her.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.