Oslo Børs ikke påvirket av uværet

Skyene ligger tungt over Oslo, men børsen lar seg ikke deprimere, og sammen med stort sett hele Europa - er børsen i pluss.

Foto: Finansavisen

Hovedindeksen er opp 0,66 prosent - 2,93 poeng til 445,82 poeng. Det har vært en rolig start på uken, etter den meget turbulente uken vi hadde sist.OppkjøpChina Oilfield Services Limited (Cnooc) bekrefter at de vil legge et kontantbud på alle aksjene i Awilco Offshore på 85 kroner pr aksje. Det kom frem i en melding mandag, og selskapet hoppet i retning 85-tallet, opp 14,80 prosent til 82,20 kroner.Awilco Offshores styre har enstemmig blitt enige om å anbefale aksept av budet, og Awilco Holding som representerer 40,11 prosent av aksjene i selskapet vil akseptere budet.Budet betinger blant annet 90 prosent aksept og myndighetsgodkjenninger.Styret i Awilco Offshore kan trekke tilbake sin anbefaling, og aksjonærene har da rett til å trekke tilbake sine aksepter.OljenEt fat nordsjøolje med levering i august, er ned rundt en dollar til 142,79 dollar fatet. Den amerikanske lettoljen omsettes for 143,29 dollar fatet. Oljen holder seg da over 140-dollar grensen, men prisen rundt ikke 150 dollar fatet innen 4. juli, slik mange analytikere spådde. Usikkerheten i Iran, stort sprik på etterspørsel og tilbud, samt en svekket dollar er med på å holde oljeprisen høy.Oljeanalytiker Thina Saltvedt i Nordea mener at et angrep fra Israel sin side, nå som det er så stramt fra før på tilbudssiden, ville være meget kritisk for oljeprisen. Hun mener et slikt angrep vil sende oljeprisen opp på nærmest minuttet.Vinnere og tapereØverst på taperlisten troner ABG Sundal Collier, som faller 8,21 prosent. Det er omsatt 277 tusen aksjer i selskapet. Faktor Eiendom fortsetter fallet, ned nye 4,69 prosent, mens Northland Resources faller 3,28 prosent.På vinnerlista troner som overnevnt Awilco på toppen, da det kinesiske budet "endelig" ble godkjent, mens Questerre - årets børskule, er opp nye 7,17 prosent i dagens handel. Selskapet er fortsatt halvveis til all time high, som ligger på 30,50 kroner. Questerre omsettes for 15,70 kroner.DOF Subsea stiger 5,96 prosent, mens Seabird Explorations stiger 5,37 prosent.Norske Skog stiger 4,17 prosent til 22,50 kroner på nyheten om at de selger den tidligere avispapirfabrikken Norske Skog Steti i Tsjekkia til Mondi for omlag bokført verdi av anlegget, heter det i en melding fra selskapet.De storeI dag skjer noe så sjeldent som at StatoilHydro ikke er det mest omsatte på Oslo Børs, mens Awilco troner på toppen i dag, omsatt for 427 millioner kroner i dagens handel. StatoilHydro er opp 0,44 prosent, mens Yara legger på seg 1,78 prosent. REC gjør et lite hopp, opp 2,58 prosent, mens DnB NOR faller 2,07 prosent. DnB NOR presenterer sine kvartalstall 10. juli.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.