Oslo Børs med sterk ukestart

Så godt som alle de store på børsen sluttet dagen i pluss, men det hindret ikke Awilco, NattoPharma og Questerre fra å stjele overskriftene.

Foto: Finansavisen

Hovedindeksen endte opp 0,98 prosent - 4,34 poeng til 447,23 poeng. Det var en bølgete, men positiv dag på børsen, og det var sterkt preget av et oppkjøp og en avtale - henholdvis påvirket dette Awilco og NattoPharma.Børsen svingte mellom åpningen, som var laveste notering på 442,89 poeng, og høyeste notering på 450,31 poeng.Oppkjøp China Oilfield Services Limited (Cnooc) bekreftet at de vil legge et kontantbud på alle aksjene i Awilco Offshore på 85 kroner pr aksje. Det kom frem i en melding mandag, og selskapet hoppet i retning 85-tallet, opp 14,80 prosent til 82,20 kroner.Awilco Offshores styre har enstemmig blitt enige om å anbefale aksept av budet, og Awilco Holding som representerer 40,11 prosent av aksjene i selskapet vil akseptere budet.Budet betinger blant annet 90 prosent aksept og myndighetsgodkjenninger.Styret i Awilco Offshore kan trekke tilbake sin anbefaling, og aksjonærene har da rett til å trekke tilbake sine aksepter.Selskapet var det nest mest omsatte selskapet på Oslo Børs i dag, omsatt for over en milliard kroner i dagens handel. Awilco gjorde en betydelig innsats for å dra Oslo Børs oppover med andr ord.Vinnere og tapere Nest øverst på taperlisten troner ABG Sundal Collier, som faller 6,12 prosent. Itera faller tilbake 6,82 prosent. Iteras kanskje mest kjente aksjonær, er fotballproffen Morten Gamst Pedersen.På vinnerlista troner som overnevnt Awilco på toppen, da det kinesiske budet "endelig" ble godkjent, mens Questerre - årets børskule, er opp nye 9,9 prosent i dagens handel. Selskapet er fortsatt halvveis til all time high, som ligger på 30,50 kroner. Questerre omsettes for 16,10 kroner.NattoPharma har inngått en intensjonsavtale med Danisco om å forhandle frem en global partneravtale for MenaQ7, ifølge en melding fra selskapet.NattoPharma-aksjen steg 10,08 prosent på meldingen.De store StatoilHydro sluttet opp 0,05 prosent, mens Yara la på seg 2,29 prosent. REC gjorde et hopp, opp 5,95 prosent, mens DnB NOR falt 2,07 prosent. DnB NOR presenterer sine kvartalstall 10. juli.Oljen Et fat nordsjøolje med levering i august, er ned rundt to dollar til 142,36 dollar fatet. Den amerikanske lettoljen omsettes for 141,49 dollar fatet. Oljen holder seg da over 140-dollar grensen, men prisen rundt ikke 150 dollar fatet innen 4. juli, slik mange analytikere spådde. Usikkerheten i Iran, stort sprik på etterspørsel og tilbud, samt en svekket dollar er med på å holde oljeprisen høy.Oljeanalytiker Thina Saltvedt i Nordea mener at et angrep fra Israel sin side, nå som det er så stramt fra før på tilbudssiden, ville være meget kritisk for oljeprisen. Hun mener et slikt angrep vil sende oljeprisen opp på nærmest minuttet.Det ble omsatt verdipapirer for bare 6,8 milliarder kroner - et tydelig tegn på at fellesferien er igang.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.