Oslo Børs rundt dagsverste

Frykten for stagflasjon rir børsene som en mare. Oslo Børs er en av de verste børsene i hele Europa i dag, og er nå ned rundt tre prosent. Taperlisten er laang, og flere tungvektere faller stygt.

Foto: iStockPhoto / Scanpix / HegnarOnline

Nervøsiteten er til å ta og føle på i aksjemarkedet i dag. Det er frykten for stagflasjon som råder, og hovedindeksen befinner seg nå rundt dagsverste-nivåer. Siste notering er 444,91 poeng, som er ned 2,96 prosent.Oljeprisen holder seg rekordhøy, og Brent for august-levering handles for 146,36 dollar fatet, men har vært så høyt oppe som 146,69 dollar fatet. WTI-frontkontrakten handles for 145,28 dollar fatet, som er like oppunder all time high.Yara mest omsattTaperlisten er lang og kraftig, også blant tungvekterne. Yara og Hydro er verstingene med fall på hhv. 6,3 og 7,1 prosent, mens PGS og Seadrill er ned hhv. rundt fem og fire prosent.Yara er faktisk dagens klart mest omsatte aksje: Volumet så langt er 1,94 milliarder kroner, mot 1,1 milliarder for StatoilHydro.En lang rekke aksjer er ned 2-4 prosent. I denne båsen finner vi StatoilHydro, Aker Solutions, Orkla, DnB Nor, Frontline, DNO og Acergy. For å nevne noen. Fallet skjer på bred basis. Blant de 50 mest omsatte er det bare Subsea 7, Storebrand, Marine Harvest og Norwegian Property, som stiger 0,3-1,0 prosent.Direktør selger seg kraftig ned Taperlisten toppes for øvrig av Questerre, som faller 11,73 prosent etter at direktør solgte seg kraftig ned. Gruvesektoren fikk juling i både USA og Asia, og Northland Resources er ned 10,6 prosent. Ellers er det bare Aktiv Kapital og Bluewater Insurance som faller mer enn Hydro - hhv. 9,74 og 8,77 prosent.Vinnerlisten er heller kort, og volumene er jevnt over små. Simrad topper med pluss 6,3 prosent. Nærmest følger Xact Bear (OBXEXD) - et børsnotert fond som er gearet på å stige når børsen faller. Oppgangen er på 5,9 prosent. Et annet Bear-fond som er på toppen av vinnerlisten er DnB Nor OBX Derivat Bear - også opp 5,9 prosent.Det er omsatt verdipapirer for 6,73 milliarder kroner på Oslo Børs så langt.Teknisk analyse For tekniske analytikere har denne nedturen vært rimelig lett å forutse og forklare. Gjennom mai ble det satt en liten hode-skulder formasjon. Halslinjen ble brutt i månedsskiftet mai/juni og da varslet den, som vi gjorde oppmerksom på i søndagens aksjetips gjennom hele juni, fall til 455-nivået.Les også disse tekniske analysene: Oslo Børs i meget farlig farvann (1. juli 2008) Søndagens aksjetips (29. juni 2008) Børsen i Stockholm kan falle 40 prosent til! (27. jini 2008) Toppen passert - verdens børser faller (24. juni 2008) Oljeprisen kan være 150 dollar om kort tid (1. juli 2008)Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.