Oslo Børs tar seg opp fra dagsverste - blytung Yara

Oslo Børs falt enda lenger ned i gjørma etter renteøkningen i Europa, men har karret seg litt opp den siste halvtimen. Yara er dagens suverent mest omsatte aksje, og faller fortsatt kraftig.

Foto: Finansavisen

Nervøsiteten er til å ta og føle på i aksjemarkedet i dag. Det er frykten for stagflasjon som råder, og hovedindeksen er fortsatt godt nede i gjørma. Etter å ha falt til ny dagsverste på 442,65 for en liten halvtime siden, har indeksen nå hentet seg litt inn igjen og står nå i 446,15 poeng, som er ned 2,66 prosent.Den siste utviklingen skjer etter at den europeiske sentralbanken i ettermiddag hevet renten til 4,25 prosent. Markedsaktørene venter nå spent på hva ECB-sjef Jean-Claude Trichet vil si om inflasjonsrisikoen og den videre rentesettingen. Frykten er at det blir varslet om fortsatt høy inflasjonsrisiko på oppsiden - og flere renteøkninger.Yara mest omsattTaperlisten er lang og kraftig, også blant tungvekterne. Yara og Hydro er fortsatt blant verstingene med fall på hhv. 6,4 og 6,7 prosent, mens PGS og Seadrill begge er ned rundt 5,6 prosent.Yara er faktisk dagens suverent mest omsatte aksje: Volumet hittil er 2,26 milliarder kroner, mot 1,4 milliarder for StatoilHydro. Sistnevnte faller på sin side 2,5 prosent til 182,50 kroner.Oljeprisen holder seg høy, men faller litt tilbake fra rekordnivåene tidligere i dag. Brent for august-levering handles for 145,83 dollar fatet, men har vært så høyt oppe som 146,69 dollar fatet. WTI-frontkontrakten handles for 145,31 dollar fatet, som er ca. 20 cent under all time high.En lang rekke aksjer er ned 3-5 prosent. I denne båsen finner vi Aker Solutions, Subsea 7, Orkla, Frontline, Acergy og Golden Ocean. For å nevne noen. Fallet skjer på bred basis. Marine Harvest er beste tungvekter med pluss 1,3 prosent. Kun to andre aksjer stiger blant de 40 mest omsatte - Storebrand og Norwegian Property med oppturer på hhv. 0,13 og 0,82 prosent.Direktør selger seg kraftig ned Taperlisten toppes for øvrig av Thin Film, som faller 12,2 prosent. Nærmest følger Questerre, som er ned 10,1 prosent etter at direktør solgte seg kraftig ned. Gruvesektoren fikk juling i både USA og Asia, og Northland Resources faller 9,8 prosent.Vinnerlisten er heller kort, og volumene er jevnt over små. DnB Nor OBX Derivat Bear (OBXEXD) - topper med pluss 7,2 prosent. Nærmest kommer et annet Bear-fond Xact Bear (OBXEXD) med en oppgang på 5,5 prosent. Begge fondene er børsnoterte og gearet på å stige når børsen faller.Det er omsatt verdipapirer for drøyt ni milliarder kroner på Oslo Børs så langt.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.