Oslo Børs under kritisk teknisk støtte

Hovedindeksen på Oslo Børs er i ferd med å bryte ned gjennom et viktig teknisk støttenivå. Da kan det for bli enda verre.

I forrige uke var det den tekniske støtten på 460-nivået og 200-dagers glidende gjennomsnitt som ble satt på prøve. Det var et viktig teknisk nivå.Som vi har redegjort for gjentatte ganger den siste måneden har den lille hode-skulder formasjonen signalisert fall til 455 for lenge siden. Fallet bør derfor ikke ha overrasket så veldig mye.Men som vi også skrev 1. juli, skulle disse nivåene (460, 455 og 200 dagers glidende gjennomsnitt) også bli brutt, vil det signalisere videre fall, i første omgang til 440. Om også 440-nivået ryker, kan Hovedindeksen fort falle videre til den stigende trendlinjen på 420-nivået, slo vi da fast. Og der er Hovedindeksen nå. Den tekniske støtten på 440-nivået testes i dag, og slutter den markert under 440-nivået vil det være et signal om at også 435- og 420-nivået er innen rekkevidde, i løpet av kort tid.For å stoppe denne utviklingen er det viktig at Hovedindeksen krabber over på rett side av den tekniske støtten igjen, og slutter over 440-nivået. I tillegg må dette støttes av en vending opp fra 30-nivået i RSI-chartet de nærmeste dagene. I motsatt fall kan nedturen raskt fortsette.